Helpende hand voor buurvrouw Youngster

Youngster stak onlangs de helpende hand uit naar een van de buurvrouwen, een dame op leeftijd die zelfstandig in een van de aanleunwoningen rondom het gebouw van Youngster woont. In de loop der jaren is er goed burencontact ontstaan. Mevrouw komt regelmatig aan voor een praatje en de woonbegeleiders van Youngster bieden haar dan een luisterend oor. In een van de gesprekken liet de buurvrouw zich ontvallen zo nu en dan in het weekend een wat onprettig gevoel te ervaren. Er zijn dan laat op de avond veel mensen via het hofje op weg naar het centrum van Apeldoorn voor de nodige ontspanning. Een kapotte schutting en de onmisbare scootmobiel in de tuin baarden mevrouw op dat soort avonden toch wat zorgen. Dat moest anders, vonden de Youngster woonbegeleiders.

Een mooi initiatief volgens buurtcoach
Youngster heeft vanuit de bestaande samenwerking met de gemeente nauw en veelvuldig contact met buurtcoach Perry Bakker. “Wij zijn betrokken bij het Apeldoornse Zero Waste project en al enige tijd in het centrum het verzamelpunt op ‘opruimdagen’. In een overleg daarover met Perry kwamen we al pratende op onze buurvrouw en haar schutting. Het idee om als Youngster een nieuwe, hogere schutting voor de buurvrouw te bekostigen en te plaatsen ontstond eigenlijk ter plekke. De buurtcoach vond het een mooi initiatief”, vertelt Joey Ngarigota, medeoprichter van Youngster.

Zorg voor elkaar
De afgelopen zomerweken werden benut om deze klus te klaren. En het resultaat mag er zijn. De buurvrouw kan weer zonder zorgen genieten in haar tuintje dat nu goed toegankelijk is met haar scootmobiel. “Ik ben zo blij en dankbaar en kan goed de tuin in en uit met mijn scootmobiel.”

Joey Ngarigota: “We zijn erg blij dat we dit idee in samenwerking met de gemeentebuurtcoach Perry Bakker hebben kunnen realiseren. Het was goed om te zien dat er zo enthousiast werd bijgedragen en geholpen bij het plaatsen van de schutting. Omzien naar en zorgen voor elkaar is voor Youngster een vanzelfsprekendheid.”

Joey Ngarigota (medeoprichter) en Pascal Vredegoor (Technische Dienst) met de buurvrouw.