Creatief met koken samen met No11 en Jackies

Ook lunchroom No11 en restaurant Jackies sloten vorige week vanwege het coronavirus hun deuren. Wat zij deden met hun voorraad en verse spullen? Martijn Dubois en Mark van Nimwegen togen naar Youngster en gaven daar kookles. Wat een gaaf initiatief!

Ook lunchroom No11 en restaurant Jackies sloten vorige week vanwege het coronavirus hun deuren. Wat zij deden met hun voorraad en verse spullen? Martijn Dubois en Mark van Nimwegen togen naar Youngster om samen met een aantal jongeren in verschillende kleine groepjes een heerlijke, uitgebreide lunch klaar te maken.

Enthousiast gingen de jongeren aan de slag en maakten sandwiches en tomatensoep – natuurlijk op de nodige afstand van elkaar en met extra hygiënemaatregelen. Er werd geluisterd naar de tips en adviezen, een hoop geleerd op het gebied van voeding en koken en veel gelachen. Kortom, een leuke en leerzame dagbesteding voor onze jongeren. Mooie initiatieven waar wij graag mee willen doorgaan. Heren van No11 en Jackies, ontettend bedankt voor jullie inzet!

Naast dit soort spontane initiatieven, zijn wij op zoek naar gedreven, enthousiaste vrijwilligers die onze jongeren willen helpen met het bereiden van de dagelijkse maaltijden. Niet alleen ondersteun je ze met het koken zelf. Je geeft ze ook tips en handvatten op het gebied van acties en aanbiedingen in de supermarkten en leert ze hoe je met een beperkt budget voor een goede en gezonde maaltijd zorgt. Interesse? Wij horen heel graag van je. De inzet van vrijwilligers varieert van enkele uren per dag tot en met enkele dagen/uren per maand. Meer informatie lees je hier.