Valérie van Berckel versterkt als behandelcoördinator het Youngster-team

Valérie van Berckel is half maart als behandelcoördinator gestart op onze locatie in Apeldoorn. Zij werkt in deze rol nauw samen met de persoonlijk begeleiders en geeft sturing aan de behandeltrajecten op basis van een indicatie Jeugdwet of WMO.
 
Voor haar komst naar Youngster werkte Valérie als gedragswetenschapper op een crisisgroep en op gesloten en besloten groepen binnen een grote jeugdzorgorganisatie. Valérie weet vanuit contact en verbinding goed samen te werken met jongeren en zoekt hierbij altijd de aansluiting bij hun behoefte en motivatie. “Alles draait om het uitgaan van de kracht en competenties van jongeren en ondersteunen waar dat nodig is.”

“Met mijn passie voor de jeugdzorg zit ik bij Youngster echt op mijn plek. Ik ben enorm blij dat ik onderdeel ben van dit gedreven team professionals en kijk ernaar uit om vanuit mijn rol de Youngsters te helpen groeien in hun ontwikkeling richting zelfstandigheid en ze te helpen met de meest uiteenlopende hulpvragen.”

Belangrijk in haar werk is niet alleen flexibiliteit in houding en benadering, maar ook het samen vormgeven van trajecten op maat. “Ouders en andere relaties spelen veelal een grote rol in het leven van de jongere. Daarom is het van belang en waardevol om hen in het gehele traject actief te betrekken.”

ASS-locatie Beekbergen

Met ingang van 15 april a.s. biedt Youngster zorg op meerdere locaties. Naast de woonlocatie in Apeldoorn is er een nieuwe specialistische behandelgroep in Beekbergen. Op deze locatie in Beekbergen wordt Natascha de Haan de verantwoordelijke behandelcoördinator. Natascha is al enkele jaren behandelcoördinator bij Youngster en maakt nu de stap naar Beekbergen om haar specialistische kennis binnen het nieuwe team van de driemilieu-behandelgroep in te zetten. Het team gaat werken met jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar met ASS-problematiek zoals vastgesteld op basis van de DSM-5 en bijkomend ernstige psychosociale-, emotionele- en gedragsproblemen.