Team woon- en behandelgroep voor jongeren met autisme spectrum stoornis van start!

Vandaag 1 april 2021, start het Youngster team van de nieuwe woon- en behandelgroep voor 12 jongeren met een autisme spectrum stoornis in Beekbergen. En dat precies één dag voor Wereld Autisme Dag; de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen om autisme wereldwijd in de schijnwerpers te zetten. Toeval bestaat niet!

De jongeren die op deze groep verblijven krijgen daar ook passend onderwijs en begeleiding door gespecialiseerde leerkrachten. Onze collega’s in Beekbergen gaan de komende twee weken aan de slag met de laatste inhoudelijke sessies, teambuildingsopdrachten en punten op de i, maar tellen af naar 15 april. Dan gaan de deuren officieel open en kunnen ze gaan doen wat ze zo graag willen: de juiste zorg bieden, én een warme, veilige plek voor deze bijzondere doelgroep.

Driemilieu-behandelgroep
De driemilieu-behandelgroep in Beekbergen is gericht op jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar met ASS-problematiek zoals vastgesteld op basis van de DSM-5 en bijkomend ernstige psychosociale-, emotionele- en gedragsproblemen. Youngster richt zich op een gespecialiseerde voorziening met een landelijke dekking. Voor ouders/ betrokken netwerk is er daarom gelegenheid om te blijven overnachten op de locatie zelf.

Alle informatie over onze woon- en behandelgroep Autisme Spectrum Stoornis vindt u onder Zorgaanbod op deze website.

Aanmelden
De trajecten worden landelijk aangeboden en gefinancierd via de Jeugdwet. Nadat de aanmelding is ontvangen en in behandeling is genomen, nemen we zo spoedig mogelijk contact op. Meer weten? Onze frontoffice-medewerkers kunnen je alle informatie geven. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 055 201 8822 of 06 40784686. Mailen kan natuurlijk ook: aanmeldingen@youngsterzorg.nl.