Dag van de Stagiair 2021 – Koen Geenacker, student HBO Sportkunde, blikt terug op stageperiode bij Youngster

Op deze Dag van de Stagiair 2021 zetten wij onze topper Koen Geenacker (26) in het zonnetje! Vanuit zijn HBO-opleiding Sportkunde wist Koen de afgelopen tien maanden als geen ander onze jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Hopelijk hebben we hem enthousiast gemaakt voor de jeugdzorg, want het vak past hem als een jas. Koen heeft zijn stage inmiddels afgerond, maar blikt op de Dag van de Stagiair 2021 graag terug op deze periode.

“Vanuit mijn opleiding ‘HBO Sportkunde’ verzorgde ik als stagiair allerlei sportactiviteiten op de groep. Dit deed ik in zowel individueel als in groepsverband. Je kan met sport een hoop bereiken in de ontwikkeling van de jongeren, zoals het vergroten van het zelfvertrouwen, het omgaan met emoties en het krijgen van een positiever zelfbeeld. Natuurlijk was het soms best wel een uitdaging om ze in beweging te krijgen, maar als dat eenmaal lukt, krijg je er ook veel voor terug. De jongeren ook mentaal te zien groeien, daar doe je dit werk voor.”

“Bij Youngster werkte ik binnen een jong (en vooral ook gezellig) team dat altijd voor elkaar klaarstaat en elkaar ondersteunt waar dat nodig is. De onderlinge sfeer binnen het team vond ik heel prettig; ik ging echt iedere dag met plezier naar stage en vaak bleef ik ook langer. De stage bij Youngster was echt een van de leukste stages die ik tijdens mijn opleiding heb gelopen. Youngster als organisatie is een zeer leerzame en uitdagende plek, omdat ik soms alles uit de kast moest halen om iets te kunnen bereiken. Ik ben heel blij dat ik mijn afstudeerstage hier kon uitvoeren en zoveel heb mogen leren van mijn stagebegeleider Sébastien en de andere collega’s.”

Ook Koen gaf flavor aan Youngster
Sébastien, stagebegeleider vanuit Youngster: “Koen bracht elke dag zoveel energie mee naar Youngster en is enorm positief ingesteld. Eigenschappen die wij in onze mensen zoeken, omdat ze Youngster de ‘flavor’ geven waar we trots op zijn. Het was echt geweldig om te zien dat hij altijd die ene stap extra wilde zetten en niet opgaf totdat het doel was bereikt. Koen was echt onderdeel van ons team, een absolute topstagiair.”

Stage bij Youngster
Voor nu zijn onze stageplekken allemaal vergeven, maar hou onze website in de gaten als jij vanuit je MBO-/HBO-opleiding als stagiair(e) impact wil maken bij Youngster. Natuurlijk kun je altijd informeren bij onze HR-afdeling via (055) 201 8822 of e-mail HR@youngsterzorg.nl.