Speciale aandacht voor sport & spel op Buitenspeeldag

Niet voor niets is sport de rode draad binnen de zorg van Youngster. Het maakt jongeren fitter en mentaal sterker, helpt daarom bij de persoonlijke ontwikkeling, en het leert ze met elkaar omgaan. Vandaag extra aandacht voor sport en spel, want het is Buitenspeeldag, een jaarlijks initiatief van Jantje Beton. Dus vier vandaag wat zo belangrijk is: spelen! Gelukkig kunnen de jonge bewoners op onze ASS-locatie in Beekbergen in een prachtige bosrijke omgeving elke dag genieten van sport en spel en van een heuse trampoline die een paar weken geleden door een betrokken vader klaar gemaakt werd voor gebruik. Binnenkort kunnen de jongeren ook op pad met een gave skelter.

Zorg en sport
Bij Youngster combineren we pedagogische hulpverlening met sport, muziek en andere creatieve vormen om onze jongeren te helpen succesvol te (re-)integreren in de maatschappij. Er wordt competentiegericht gewerkt, zodat de jongere te allen tijde weet waar hij/zij aan werkt en met welk perspectief. Sport zien wij als (bind)middel; als houvast; als fysiek middel om sterker te worden en als identificeermiddel. Op de locatie in Apeldoorn kunnen de jongeren onder begeleiding gebruikmaken van een compleet ingerichte sportzaal.

Aanmelden locaties Youngster
Naast een woonlocatie in Apeldoorn, hebben we in Beekbergen een speciale driemilieu-behandelgroep voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)-problematiek zoals vastgesteld op basis van de DSM-5 en bijkomend ernstige psychosociale-, emotionele- en gedragsproblemen.

Meer weten?
Onze frontoffice-medewerkers kunnen je alle informatie geven. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 055 201 8822 of 06 40784686. Mailen kan natuurlijk ook: aanmeldingen@youngsterzorg.nl.  

Over Buitenspeeldag
De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton die zich al ruim vijftig jaar samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. De Buitenspeeldag is dit jaar het startschot van de Buitenspeelweek, een week vol activiteiten voor alle leeftijdsgroepen georganiseerd door Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier instituut.