Werken bij Youngster – Aan het woord stagiaire Sharon Zonnenberg

Als stagiaire word ik goed begeleid en nauw betrokken bij alles wat hier binnen Youngster gebeurt en gedaan wordt. De collega’s vinden geen enkele vraag te veel, waardoor ik snel en veel leer, heel fijn!

Na uitgebreid onderzoek naar verschillende zorginstellingen in de regio Apeldoorn liet Sharon haar oog laten vallen op Youngster, vooral omdat het werken met jongeren haar zo aansprak. Ze schreef een motivatiebrief, en een kennismaking volgde snel. Coördinerend senior Mohamoud gaf Sharon een uitgebreide rondleiding op de beschermd wonen locatie in Apeldoorn en nodigde haar uit voor een meeloopdag om een goed beeld te krijgen van hoe een dag bij Youngster eruitziet. Een aanbod dat Sharon met beide handen aangreep.

Het vak echt leren
“Die proefdag voelde hartstikke goed en al snel wist ik het zeker: Youngster is mijn stagebedrijf. Ik ben inmiddels een paar weken aan de slag en loop mee met de collega’s. Het gave is dat je zo van alle verschillende afdelingen het dagelijkse werk meemaakt en het vak echt kan leren. Daar horen ook de verschillende diensten bij, zodat je zowel de ochtend en middag, als de avond meemaakt in het fasehuis.”

Absolute aanrader
“Niet alleen leer ik de jongeren kennen, maar ook nieuwe vaardigheden zoals rapporteren. Ik word als stagiaire echt betrokken bij de begeleiding van de Youngsters en dat is natuurlijk enorm leerzaam. Het team staat altijd open voor vragen; ik leer hierdoor snel en veel, heel fijn! Deze stage is onderdeel van mijn studie Social Work aan de Christelijke Hogeschool in Ede, maar ik word niet behandeld als ‘maar een student’. Ze nemen me als collega mee in de wereld van de jeugdzorg. Als je als Mbo- of Hbo-student op zoek bent naar een leerzame stage, dan is Youngster een absolute aanrader!”

Kom jij impact maken binnen Youngster?
Wil je net Sharon als stagiair(e) binnen Youngster aan de slag, dan ben je voor minimaal 6 maanden beschikbaar zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen meenemen in de wereld van de jeugdzorg. Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten! Wij nemen jou heel graag mee in dit leerproces als onderdeel van jouw studie.

We zien uit naar jouw reactie op mailadres vacature@youngsterzorg.nl.

Op dit moment hebben we geen stageplekken meer. Vanaf september 2022 is er weer plek.

Voor MBO-stages werken wij samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (www.s-sb.nl). SBB erkent en begeleidt de leerbedrijven waar studenten terecht kunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Er wordt gewerkt via protocollen over onder meer wat de student moet weten en kunnen om een MBO-diploma of certificaat te behalen. Meer informatie op onze pagina Vacatures.

meisje achter de receptie