Opening nieuwe dagbestedingsruimte ‘World of Youngsters’ in Beekbergen!

Afgelopen 3 juni was het feest in Beekbergen. Samen met alle kinderen, hun ouders en ons team vierden we het eenjarig bestaan( 1 april 2021) van onze ASS-locatie. Wie jarig is, die trakteert vonden wij. Daarom openden we die dag een hele nieuwe dagbestedingsruimte: ‘World of Youngsters’. In deze wereld kunnen de kinderen hun fantasie helemaal kwijt met muziek, schilderen, theater, visagie, techniek, spellen, houtwerk en meer. Een prachtige aanvulling op het bestaande aanbod.

Strijd en ontspanning
We kijken terug op een zeer geslaagde middag. Wie wilde kon de strijd aangaan op een heuse opblaasbare stormbaan en dit zorgde natuurlijk voor behoorlijk wat hilariteit en een hoop gelach. In de koffiecorner konden we genieten van een drankje en wat lekkers en was er ruimte voor meer ontspanning en fijne gesprekken.

Goud waard
We gaan vol vertrouwen het tweede jaar in waarin we verder zullen bouwen aan deze prachtige locatie om nog meer zorg op maat te bieden aan de 12 kinderen die bij ons in Beekbergen een veilig en warm huis vinden.

Het is fantastisch om te zien hoe betrokken de ouders, het netwerk en het zorgteam op de ASS-locatie zijn bij deze hechte groep. De mooie rozen met een ‘je bent goud waard’ kaartje gaven absoluut een extra lading.

Activiteiten dagbesteding
Sporten, tuinieren, dieren verzorgen, schilderen, timmeren of aan de slag met techniek. Onze ASS-locatie biedt een ruime keuze aan bezigheden zodra het onderwijsdagprogramma erop zit. Dit alles hebben we nu uitgebreid met meer creatieve en kunstzinnige activiteiten. De kinderen kunnen samen met hun begeleiders die activiteit vinden die bij hem/haar past en waar hij/zij blij en enthousiast van wordt. Zo kan ieder kind ook werken aan zijn of haar individuele groei.

ASS-locatie
De Youngster groep in Beekbergen is specifiek gericht op kinderen (12-18 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en bijkomende (gedrags)problematiek. Op de woonlocatie in het Beekbergse bos vinden zij de rust die voor hun ontwikkelingsproces zo belangrijk is, net als het gestructureerde dagprogramma, met op gezette tijden onderwijs, dagbesteding en vrijetijd.

Beschikbaarheid
Onze gespecialiseerde zorgbegeleiders kennen als geen ander de complexiteit van autisme. Voor kinderen (en hun ouders) die deze zorg goed kunnen gebruiken is er nog ruimte op de woonbehandelgroep in Beekbergen. Voor meer informatie of aanmeldingen, neem contact op met Youngster via aanmeldingen@youngsterzorg.nl of t. 06 40 78 46 86.