Terugblik SAG netwerkbijeenkomst Veluwe & Oost Gelderland – onze Youngsters zorgden voor een warm onthaal

Op 15 september jl. was onze ASS-locatie het toneel van de netwerkbijeenkomst van Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG) voor de regio Veluwe & Oost Gelderland. De bijeenkomst stond in het teken van ‘Hoe kijkt autisme’.

Verbinden
Speciale gast was Ivo Ketelaar. Ivo is professioneel fotograaf en heeft autisme. Met zijn fotoproject ‘Hoe kijkt autisme’ en lezing wil hij mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar brengen en verbinden. Ivo nam de gasten zonder autisme mee in de beleving van mensen met autisme en stond stil bij vragen als waar loopt communicatie uit de rails en hoe kan je dat voorkomen en hoe beleef je als persoon met autisme alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om? De foto’s en voorbeelden gaven veel herkenning en leiden tot  mooie gesprekken. Ivo’s wens om te verbinden is zeker gelukt.

Het was voor iedereen weer fijn om ketenpartners en partijen uit het veld fysiek te spreken en om persoonlijk van elkaar te horen wat iedereen doet, wat mensen kunnen betekenen en waar voor ze staan.  

Hulp van onze Youngsters
De bijeenkomst had SAG niet kunnen organiseren zonder de hulp van onze Youngsters en hun begeleiders. Zij hebben enorm geholpen – van het gezellig aankleden van de ruimtes en het verwelkomen van de gasten, tot het maken en het uitserveren van lekkere hapjes en het inschenken van koffie en thee.

Allemaal activiteiten die voor onze Youngsters soms wel heel spannend zijn. Toch hebben zij zichzelf uitgedaagd en voor een warm onthaal gezorgd. Hun hulp en inzet werd beloond met een leuke attentie voor de groep. Nogmaals bedankt, SAG! Er zijn weer stappen gezet waar onze Youngsters trots op mogen zijn – wij als team zijn het zeker.