Onze Youngsters op het ijs met stichting Gewoon Gegund

Afgelopen woensdag trokken een paar Youngsters uit Beekbergen hun schaatsen aan in De Scheg in Deventer voor een middagje ijsplezier. Samen met hun begeleiders beleefden ze een topmiddag, dankzij Stichting Gewoon Gegund, een Apeldoornse stichting die autistische jongeren de vakantie door helpt en hun families ontzorgt met gratis activiteiten, zoals dit schaatsuitje.

Youngster en de stichting kennen elkaar goed via het Apeldoornse netwerk en het gedeelde werkveld. Het was erg leuk om te zien hoe de jongeren die zich via Gewoon Gegund hadden aangemeld voor de schaatsactiviteit en onze Youngsters elkaar deze middag vonden op het ijs. Er was begeleiding van tien vrijwilligers en het betrokken netwerk van de stichting doneerde de entreekaarten, schaatshuur en een heerlijke lunch voor de groep.

Blije gezichten en onbezorgde blikken – een fantastische afsluiting van 2022!

De Stentor schreef een artikel naar aanleiding van de schaatsactiviteit en interviewde hiervoor Tanja Bos, voorzitter van Gewoon Gegund.