Fantastische donatie van Modelspoorvrienden Noord-Nederland

Tijdens het intakegesprek op de ASS-locatie in Beekbergen had een van de Youngsters aangegeven dat hij gek is op modeltreinen. Youngster zou Youngster niet zijn als we niet op zoek gaan naar activiteiten waar de kinderen echt blij en enthousiast van worden en waarmee ze aan de slag willen gaan als het onderwijs dagprogramma erop zit.

Modelspoorvrienden Noord-Nederland
Lytitia van Binsbergen, medewerker front-office bij Youngster, kwam tijdens de zoektocht om deze specifieke wens voor dagbesteding in te vullen in contact met Modelspoorvrienden Noord-Nederland. Een groep enthousiaste en vriendelijke modelspoorhobbyisten die samenkomen om ervaringen en ideeën uit te wisselen én zich in te zetten voor kwetsbare gezinnen.

“Ontzettend bijzonder dat zij openstonden voor een donatie aan deze Youngster. Het is mooi om te ervaren dat deze mensen, die onze organisatie helemaal niet kenden, zich vrijwillig inzetten voor anderen en ons zo hebben geholpen. Daar zijn we ze heel dankbaar voor.”

Verantwoordelijkheid nemen
De jongen en een paar groepsgenoten hebben nu de taak om de modeltrein helemaal zelf op te bouwen en te onderhouden – allemaal als onderdeel van het gestructureerde dagprogramma. Ze leren via deze dagbesteding verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig taken uit te voeren en op te pakken. Nieuwe dingen aanleren en oefenen; zo groeien ze elke dag een beetje meer. “En natuurlijk is het een geweldig vooruitzicht dat ze straks kunnen spelen met voor hen het mooiste wat er is.“

Over de ASS-locatie
De Youngster groep in Beekbergen is specifiek gericht op kinderen (12-18 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en bijkomende (gedrags)problematiek. Op de woonlocatie in het Beekbergse bos vinden zij de rust die voor hun ontwikkelingsproces zo belangrijk is, net als het gestructureerde dagprogramma, met op gezette tijden onderwijs, dagbesteding en vrijetijd.

Doneren?
Ook uw maatschappelijk hart voor Youngster laten spreken? Graag!

Voor onze jongeren (12-18 jaar) op de ASS-locatie in Beekbergen zijn we nog op zoek naar verschillende materialen voor sport & spel, zoals judomatten, skelters, basketbalkorven, gamecomputers en gezelschapspellen. Ook knutsel-, teken- en schildermaterialen en kook- en bakspullen zijn erg welkom.

Meer informatie of vraag en aanbod bij elkaar brengen? Bel dan gerust naar of mail info@youngsterzorg.nl.