Sporten, spelen en bewegen

Dagelijks buitenspelen? Natuurlijk! Op dagen als de Nationale Buitenspeeldag, een jaarlijks initiatief van Jantje Beton (14 juni 2023) net wat uurtjes extra. Het team in Beekbergen had met die hoge temperaturen extra verfrissende spelletjes bedacht. Het plezier en gelach van onze Youngsters daar, konden we zelfs op de locatie in Apeldoorn horen.

Sporten, spelen, bewegen – het staat elke dag op het programma. Rondom onze ASS-locatie in Beekbergen skelteren de jonge bewoners dagelijks in de prachtige bosrijke omgeving en maken ze gretig gebruik van de trampoline en het basketbalveld. Bovendien sporten ze veel in de eigen sportruimte én elke week met begeleiding in de unieke ASM-hal in Apeldoorn.

Zorg en sport
Bewegen en sporten maken onze Youngsters fitter en mentaal sterker. Het helpt enorm bij hun persoonlijke ontwikkeling en door sport & spel leren ze bovendien hoe met elkaar om te gaan en samen te werken. Ook de Youngsters op de locatie in Apeldoorn kunnen onder begeleiding gebruikmaken van een compleet ingerichte sportzaal.

Wij zien sport als (bind)middel; als houvast; als fysiek middel om sterker te worden en als identificeermiddel. We combineren bij Youngster pedagogische hulpverlening met sport, muziek en andere creatieve vormen om onze jongeren te helpen succesvol te (re-)integreren in de maatschappij. Er wordt competentiegericht gewerkt, zodat de jongere te allen tijde weet waar hij/zij aan werkt en met welk perspectief.

Sporten is niet voor niets de rode draad binnen de zorg van Youngster. En dat is waarom Jantje Beton zegt: Stop nooit met spelen!

Aanmelden locaties Youngster
Naast een woonlocatie in Apeldoorn, hebben we in Beekbergen een speciale driemilieu-behandelgroep voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)-problematiek zoals vastgesteld op basis van de DSM-5 en bijkomend ernstige psychosociale-, emotionele- en gedragsproblemen.

Meer weten?
Onze frontoffice-medewerkers kunnen je alle informatie geven. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 055 201 8822 of 06 40784686. Mailen kan natuurlijk ook: aanmeldingen@youngsterzorg.nl.  

Over Buitenspeeldag
De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton die zich al ruim vijftig jaar samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. De Buitenspeeldag is dit jaar het startschot van de Buitenspeelweek, een week vol activiteiten voor alle leeftijdsgroepen georganiseerd door Jantje Beton, de Johan Cruyff FoundationKrajicek FoundationKenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier instituut.