Tuinieren in de Youngster moestuin

Sporten, tuinieren, schilderen, timmeren of aan de slag met techniek. Volop keuze voor onze Youngsters zodra het onderwijsdagprogramma erop zit. Sinds kort hebben we ook een heuse moestuin in Beekbergen.

Afgelopen voorjaar begon begeleider Jeroen met het aanleggen ervan en binnen no-time kon hij rekenen op hulp van een paar jongens. Zonder ervaring (ook bij Jeroen), maar met veel enthousiasme, enorme nieuwsgierigheid en leergierigheid gingen ze samen aan de slag.

Geduld is ook hier een schone zaak, want heel wat weken gingen voorbij voordat de eerste plantjes te zien waren. Op de woonbehandelgroep genieten ze nu volop van een fantastische oogst: sla, rucola, cherrytomaatjes, bosui, paprika’s, courgettes, pepertjes en munt voor een lekker kopje thee.

Leren door te doen
“Helaas zijn er ondanks de goede zorgen en het harde werken toch wat groentes mislukt. Natuurlijk laten we ons daar niet door uit het veld slaan. We hebben door samen te googelen geleerd hoe we volgend jaar bepaalde dingen anders kunnen aanpakken. Al doende leert men en dat is precies waar het bij deze kinderen om draait. Deze activiteiten maken deel uit van het gestructureerde dagprogramma, waarbij ze allerlei vaardigheden aanleren en oefenen. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen en eigenwaarde en dat is wat nodig is voor hun persoonlijke groei”, vertelt Jeroen.

Plekken beschikbaar
De komende periode kunnen wij een aantal kinderen welkom heten op de groep, want we hebben een paar plekken beschikbaar voor kinderen (en ouders) die onze gespecialiseerde zorg in Beekbergen goed kunnen gebruiken. Voor meer informatie of aanmeldingen, neem contact op met Youngster via aanmeldingen@youngsterzorg.nl of 06 40 78 46 86.