Internationale Dag voor de Rechten van het Kind

Er zou natuurlijk geen speciale dag nodig moeten zijn die kinderen en hun rechten in de spotlight zet. Recht op onderwijs en (mentale) gezondheidzorg; op vrijheid van geloof en van meningsuiting; op een dak boven je hoofd en kunnen spelen. En ook, mogen meedenken en praten over zaken die zij belangrijk vinden om de wereld voor hun eigen generatie beter te maken.

Toch is er wel zo’n dag: vandaag, 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Op deze datum in 1989 werd het Kinderrechtenverdrag door de Verenigde Naties aangenomen. Voor ieder kind, ieder recht – ongeacht wie je bent, je afkomst, je overtuiging en welke rugzak je meedraagt.

Wat ons betreft is deze dag een mooie aanleiding om al onze Youngsters – de kinderen, jongeren én jongvolwassenen – nogmaals te laten weten: geloof in jezelf. Ga in je eigen licht staan en wees trots op wie je nu al bent. Heb vertrouwen in wat je al kan. Samen werken we aan de stappen die nodig zijn richting jouw toekomst – jij komt er wel.

Aanmelden of informatie
Meer weten over de aanmeldprocedure voor onze beschermd wonen locatie in Apeldoorn of de woonbehandelgroep in Beekbergen en/of de beschikbaarheid? Neem contact op met Youngster via aanmeldingen@youngsterzorg.nl of bel 06 40 78 46 86.