Internationale Knuffeldag

Vandaag 21 januari is het Internationale Knuffeldag. Een aai over het hoofd als troost, een knuffel of kus als teken van affectie. Voor veel kinderen heerlijk om te krijgen.

Bij kinderen met autisme zijn aanrakingen veel complexer. Fysiek contact ervaren zij vaak als onprettig, zeker als ze het niet zien aankomen. Het zorgt namelijk voor heel veel prikkels tegelijk, net als zelf fysiek contact maken.

Vinden alle kinderen met autisme lichamelijk contact lastig? Nee zeker niet, want ieder kind is anders. Alleen deze Internationale Knuffeldag ‘viert’ en beleeft ieder kind helemaal op zijn of haar eigen manier.

Beschikbaarheid
Onze gespecialiseerde zorgbegeleiders kennen als geen ander de complexiteit van autisme. Zij bieden de kinderen op onze ASS-locatie in Beekbergen 24/7 de zorg en begeleiding die nodig is. Voor kinderen (en hun ouders) die deze specialistische zorg goed kunnen gebruiken is er nog ruimte op de woonbehandelgroep in Beekbergen. Voor meer informatie of aanmeldingen mail naar aanmeldingen@youngsterzorg.nl of bel 06 40 78 46 86.