Bewegen & sporten – onderdeel van de begeleiding

Bewegen maakt je fit, óók mentaal. Niet voor niets is pedagogische hulpverlening gecombineerd met sport de rode draad binnen Youngster.

Wekelijks vertrekken onze begeleiders met de Youngsters in Beekbergen richting Apeldoorn om intensief te bewegen in de ASM-hal* op het FSG campus terrein. Apenkooien, verschillende balspellen, een enorme klimwand. Het aanbod is enorm en elke week weer zeggen we: “Time flies when you’re having fun”.

Ook sommige jongvolwassenen in Apeldoorn werken aan een fit lichaam en sterke geest. In de sportruimte op de woonlocatie in Apeldoorn pakken zij, samen, alleen of met begeleiding, regelmatig sportactiviteiten op en zijn ze druk in de weer met bokszakken en fitnessapparatuur. Dat zijzelf verbetering zien én voelen en daardoor steviger in hun schoenen komen te staan, is ook hier natuurlijk de grootste winst.

*ASM staat voor Athletic Skills Model: een wetenschappelijk onderbouwd concept dat bestaat uit 10 soorten van bewegen, waarmee het hele motorische systeem geraakt wordt. En dat is van grote waarde voor onze kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Beeld: FSG Sport Campus – ASM Hal