Buddy Obstacle Run 2024 – Jezelf overtreffen

De Buddy Obstacle Run is plezier, uitdaging en samen. Letterlijk samen, want deelnemers mogen elkaar helpen om ervoor te zorgen dat iedereen de finish haalt. Sportief bezig zijn, grenzen verleggen, jezelf motiveren om alles eruit te halen wat erin zit. Het evenement heeft alle ingrediënten voor persoonlijke groei.

Vanuit dat idee daagden we een aantal kinderen van de ASS-locatie in Beekbergen uit om mee te doen aan de zomereditie, samen met begeleiders en staf. Eind juni was het zover en reden we dankzij een van de ouders met z’n allen in een bus van RRReis richting Warnsveld in de gemeente Zutphen.

Eerlijk is eerlijk, het parcours met allerlei hindernissen was best pittig en voor iedereen een fysieke en mentale uitdaging. We kropen door water en modder, we klommen, klauterden, renden, hielpen elkaar en …..we haalden de finish.

Winnen en overwinnen
Zo ook onze Youngster D* die sinds de dag dat de ASS-locatie in Beekbergen haar deuren opende, op deze groep verblijft. Dagelijkse activiteiten en bezigheden zijn voor hem – vanwege onder andere angststoornissen en hoogsensitiviteit – niet vanzelfsprekend. Toch stond hij er nu, drie jaar later, voor open om mee te doen aan dit drukbezochte en intensieve evenement. Hij knokte door en doorliep het hele parcours, met dat ene doel voor ogen: finishen en een medaille om zijn nek. Onze Youngsters glommen van trots. Trots op zichzelf én elkaar.

* Deze informatie delen we met toestemming van deze kanjer zelf en zijn ouders.


Groeien door vertrouwen
Geen van allen zag zich van tevoren deze run volbrengen en toch kregen ze het samen voor elkaar. Hun deelname heeft ons geraakt en veel belangrijker, het heeft ze laten zien dat toewijding, geduld, vertrouwen in jezelf én samenwerking je helpen om te kunnen groeien, in alle opzichten.

Bij thuiskomst in Beekbergen was het overigens al helemaal duidelijk: volgend jaar weer!