Vacature: (Senior) Woonbegeleider Apeldoorn – vervuld

Ben jij als ervaren, gedreven woonbegeleider de onmisbare schakel in ons multidisciplinaire zorgteam? Bij Youngster zoeken we altijd naar de beste oplossing voor onze jongeren. Hoe complex de zorgvraag ook is. Dit doen we met een klein, hecht team van zorgprofessionals die samen een veilig, warm maar ook stevig pedagogisch leefklimaat creëren op de woonlocatie (beschermd wonen) aan de Prins Willem-Alexanderlaan.

In ons fasehuis kunnen 35 jongeren (15-25 jaar) wonen. De kamers zijn ruim opgezet en bieden de basisbenodigdheden die elke jongere nodig heeft. Samen met je collega’s wil je eraan bijdragen dat jongeren en jongvolwassenen die bij ons in zorg zijn, het gevoel hebben dat ze ertoe doen en weer actief willen gaan deelnemen aan de maatschappij. De individuele hulpvraag en talenten zijn altijd het uitgangspunt van jouw professioneel handelen. 

Wie ga je begeleiden?
Je bent op de locatie het eerste aanspreekpunt en de verbindende factor voor alle betrokkenen. Je begeleidt jongeren binnen ons fasehuis en samen met het team op de woongroep ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de persoonlijke behandelplannen.

Jouw krachten

De belangen van de jongeren staan voor jou voorop. Jij ziet ze , jij hoort ze, jij weet wat ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. En dat is vaak meer dan structuur en duidelijkheid alleen. Met jouw frisse, positieve kijk op hoe de dingen wél kunnen, denk jij altijd in mogelijkheden en kansen – ook als het even tegenzit. Vanuit eerdere functies heb je ervaring in planmatig, doelgericht en methodisch onderbouwd begeleiden en werken. Daardoor weet je een goed behandelklimaat voor de jongeren vorm te geven en te borgen.

Belangrijk is ook dat jij stevig in je schoenen staat; dit maakt dat je doortastend kunt schakelen en optreden bij problemen, spanningen en crisissituaties. Je houdt het hoofd koel en kent je eigen grenzen goed. Met een flinke dosis creativiteit, doorzettingsvermogen en de nodige humor laat jij als geen ander onze Youngsters groeien en bloeien in wie ze zijn.

Bovendien weet je dat binnen de (jeugd)zorg het uitzetten van vervolgacties ten behoeve van behandeling en het traject een absolute must is, net als een consistente rapportering. Het is voor ons van extra toegevoegde waarde als jij je weg goed weet te vinden in de regio Apeldoorn en omstreken en kennis hebt van de sociale kaart.

Jouw coachende rol binnen het team
Een coachende rol is je op het lijf geschreven: je geeft collega’s richting en stuurt bij waar nodig. Je visie en mening weet je duidelijk te onderbouwen, net als de feedback die je geeft. Een helikopterview is een van jouw kwaliteiten. Je denkt overstijgend en durft altijd kritisch naar bestaande werkwijzen en processen te kijken en deze te optimaliseren. Jouw enthousiasme, specialistische kennis en doortastendheid weet je over te brengen naar jouw collega’s. Voor jou is werken vanuit vertrouwen, respect en verbinding, zowel met de jongeren en jongvolwassenen als met de collega’s in het team een vanzelfsprekendheid.

Herken jij jezelf in bovenstaande en heb je een afgeronde HBO-opleiding in de Zorg, het liefst aangevuld met een SKJ en zo’n 5 jaar werkervaring in de (jeugd)zorg?

Dan slaan wij heel graag met jou de handen ineen en maken we zo snel mogelijk kennis met je!

Wat bieden wij?

  • Een verantwoordelijke, zelfstandige functie voor 36 uur per week waarin je van grote betekenis kan zijn.
  • Een coachende rol in een groeiende, open organisatie waar geen dag hetzelfde is.
  • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk met onder andere een individueel keuzebudget en loopbaanbudget.
  • Eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer.
  • Werken in een klein, hecht team waarin naast hard werken ook tijd is voor gezelligheid en ontspanning in de vorm van een team(buildings)uitje, de jaarlijkse zomerbarbecue of kerstborrel.
  • Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in de functie Woonbegeleider.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze te verlengen of om te zetten naar een vast contract.

Wil je bij Youngster aan slag?

Mail dan je CV en een motivatie waarom jij onze nieuwe collega moet worden naar vacature@youngsterzorg.nl.

We zouden de sollicitatiegesprekken met jou zo snel mogelijk willen inplannen. De sluitingsdatum voor de sollicitatieprocedure is 30 september 2022.

Heb je vragen over Youngster of de functie? Mail naar hr@youngsterzorg.nl.

Als zorgorganisatie zijn wij verplicht om onderzoek te doen naar het arbeidsverleden van jou als sollicitant (vergewisplicht). Bij indiensttreding is een geldige Verklaring Omtrent Gedrag noodzakelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.