Vacature: (ambulant) Sociaal Pedagogisch Werker (WLZ) locatie Beekbergen (vervuld)

Als (ambulant) sociaal pedagogisch werker op onze WLZ-locatie in Beekbergen werk je met jongeren (vanaf 18 jaar) met een ontwikkelingsachterstand en/of mogelijke psychiatrische beperking. In totaal verblijven 15 jongeren zelfstandig op deze woonlocatie in appartementen en studio’s. Naast deze zelfstandige woonvorm is op deze locatie nog een 3-milieubehandelgroep gevestigd.

Ambulante benadering
Jij bent in deze rol van grote betekenis, want jouw begeleiding brengt ze elke dag weer een stap dichter bij meer zelfredzaamheid – alles vanuit een ambulante benadering: “gewoon” waar het kan en “bijzonder” waar het nodig is. Het is een woonplek waar de bewoners zelf hun wonen vormgeven, met duidelijke huisregels.

Opstellen en uitvoeren zorgplan
Youngster levert altijd maatwerk: iedere jongere kan en mag zich ontwikkelen in het eigen tempo. Vanuit een rustig basisklimaat kijk je samen met collega’s naar de persoonlijke begeleidings- en hulpvraag.

Voor een aantal specifiek toegewezen jongeren ben jij verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het zorgplan. De hulpvraag evalueer je regelmatig door (ped)agogisch ondersteunende gesprekken te voeren met de jongere en andere betrokkenen rondom de jongere.

Begeleiding alledaagse bezigheden
Op een coachende manier begeleid je de jongeren bij hun dag- en vrijetijdsbesteding. Alledaagse bezigheden als persoonlijke en uiterlijke verzorging en huishoudelijke taken zijn voor deze jongeren lastig. Jij helpt ze bij het aanleren ervan.

Dat deze begeleiding soms extra geduld en doorzettingsvermogen van jou vraagt, schrikt je niet af. Integendeel, je weet ze in beweging te krijgen door je enthousiasme en relativeringsvermogen.

Signaleringsfunctie
Overzicht houden en structuur bieden in de persoonlijke situatie en in groepsverband. Jij kunt dat als geen ander. Hierbij observeer je de jongeren en signaleer je bijzonderheden en algemene problemen binnen deze leefomgeving. De coördinerend pedagogisch werker is hier jouw aanspreekpunt.

Contactpersoon thuisfront/netwerk
In jouw rol ben je ook de lijn richting het thuisfront en netwerk van de jongeren. Je adviseert en ondersteunt in de thuissituatie waar nodig, om het contact met familie en het netwerk zo goed en direct mogelijk te houden.

Je neemt actief deel aan werkoverleg en omdat je gelooft in persoonlijke groei hou je je vakkennis op peil, bijvoorbeeld door naar themabijeenkomsten te gaan en ontwikkelingen binnen het vakgebied en die te maken hebben met onze doelgroep, op de voet te volgen.

Wat neem jij mee?

 • Minimaal MBO 4 diploma Sociaal Werk (of vergelijkbaar)
 • Ervaring (in werken) met kinderen/jongeren met een lichamelijke en/of psychiatrische beperking.
 • Je hebt een scherp oog voor situaties die zich op de WLZ-locatie voor doen, herkent belangrijke signalen, legt verbanden en spoort mogelijke oorzaken op.
 • Je hebt een open houding en bent makkelijk benaderbaar.
 • Je bent proactief, signaleert kansen en mogelijkheden en handelt daarnaar.
 • Integriteit is voor jou een belangrijke kernwaarde, ook in je werk.

Waar kun je op rekenen?

 • Een verantwoordelijke, zelfstandige functie voor 24-36 uur per week waarin je van grote betekenis kan zijn.
 • Een coachende rol in een groeiende, open organisatie waar geen dag hetzelfde is.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk met onder andere een individueel keuzebudget en loopbaanbudget.
 • Eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer.
 • Werken in een klein, hecht team waarin naast zelfstandig en hard werken ook tijd is voor gezelligheid en ontspanning in de vorm van een team(buildings)uitje, de jaarlijkse zomerbarbecue of kerstborrel.
 • Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in de functie Woonbegeleider.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze te verlengen of om te zetten naar een vast contract.

Aan slag?
Mail je cv en een motivatie waarom jij een sterke toevoeging aan ons team bent,  naar vacature@youngsterzorg.nl.

Liever eerst meer inhoudelijke informatie of een keer komen kijken op de locatie in Beekbergen? Dat kan natuurlijk! Onze HR-manager Elles Buiting is bereikbaar via hr@youngsterzorg.nl.

Als zorgorganisatie zijn wij verplicht om onderzoek te doen naar het arbeidsverleden van jou als sollicitant (vergewisplicht). Bij indiensttreding is een geldig Verklaring Omtrent Gedrag noodzakelijk. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.