Beschermd wonen

Beschermd wonen

Voor wie?
Youngster heeft een woonlocatie (beschermd wonen) aan de Prins Willem-Alexanderlaan. Op deze locatie kunnen 35 jongeren wonen. De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen de basisbenodigdheden die elke jongere nodig heeft.

Op de locatie is 24/7 begeleiding aanwezig die kan helpen met hulpvragen, maar die ook klaarstaat om te helpen met dagelijkse taken zoals wassen en schoonmaken. Er is een ruime sportzaal met veel apparatuur waar de jongeren vrij gebruik van kunnen maken en boksles kunnen krijgen.

Eigen kamer en gemeenschappelijke ruimtes
De jongere moet zich thuis voelen bij Youngster en wij doen er dan ook alles aan om dit mogelijk te maken. De jongeren hebben de privacy van hun eigen kamer, maar hebben daarnaast de mogelijkheid om altijd iemand aan te spreken als ze hulp nodig hebben. Hoewel er genoeg ruimte is om de eigen kamer in te richten met een fijne bank en een televisie, hebben wij ook een gezamenlijke woonkamer waar jongeren terecht kunnen als ze behoefte hebben aan meer contact.

Begeleiding
Youngster gelooft in de waarde van een authentieke hulpverlener en zijn of haar talenten. De hulpverleners van Youngster hebben een pedagogische achtergrond en vaak veel (top)sport ervaring. Wij willen dat de jongeren zich kunnen identificeren met de hulpverleners en hen als rolmodellen zien. Door een laagdrempelige, maar methodisch onderbouwde hulpverlening te bieden helpen onze hulpverleners de jongeren verder in de ontwikkeling naar zelfstandigheid.

Het begeleiden van jongeren met multiproblematiek is veelomvattend en uitdagend. De begeleiding vormt de spil van de dagelijkse routine en ondersteuning van deze jongeren. Hij/zij biedt directe begeleiding aan de bewoners en hierbij wordt er optimaal afgestemd op de hulpvragen. Deze begeleiding vraagt  om draagkracht, geduld, inlevingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Zorgplan
Bij het beschermd wonen in de residentiële setting van Youngster hoort een zorgplan. Een stappenplan met doelen waar de jongere samen met zijn persoonlijk begeleider aan werkt. Youngster heeft veel expertise in huis die kan worden ingevlogen op de momenten dat de jongere en de persoonlijke begeleider een extra steuntje in de rug nodig hebben. Door de jongere zelf de regie te geven over het zorgplan, maar te helpen waar nodig, biedt Youngster een plek aan waar de jongeren zich kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig persoon die op zijn of haar manier mee kan doen in de maatschappij.

Samenwerkingen

Wij willen onze jongeren de beste zorg bieden. Met één einddoel: een zelfstandige, actieve deelname aan de maatschappij. Om dit te realiseren werken wij samen met verschillende landelijke en regionale samenwerkingspartners.