Opnieuw met succes de HKZ-kwaliteitsaudits doorlopen

De allerbeste zorg leveren aan jongeren die concrete hulp hard nodig hebben. Dat is waar Youngster voor gaat en staat. De kwaliteit van ons zorgaanbod op maat is opnieuw beloond: de kwaliteitsaudits zijn positief afgerond en het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) is weer uitgereikt. Het was ook dit keer bijzonder om te worden beoordeeld op iets wat voor onze organisatie eigenlijk vanzelfsprekend is: het leveren van passende hulp, aan elke jongere die het nodig heeft.

“Expliciet werden in de kwaliteitsaudits onze laagdrempeligheid en toegankelijkheid genoemd, én het zichtbaar leveren van maatwerk aan de jongeren, vanaf de allereerste kennismaking. Een oordeel waar we heel trots op zijn”, vertelt Danny Bloemheuvel, manager Zorg bij Youngster. “Afgelopen jaar hebben we met elkaar grote, inhoudelijke stappen gezet; de organisatie, het aanbod en onszelf hebben we naar een nog hoger niveau getild. Een absolute teamprestatie waar keihard voor is gewerkt.”  

Over het HKZ-keurmerk

Het HKZ-keurmerk is een branchespecifieke norm die laat zien dat de zorgorganisatie serieus werk maakt van de kwaliteit van de zorg en dat de organisatie voldoet aan de eisen die daaraan gesteld worden door cliënten, professionals en relevante stakeholders. Het keurmerk wordt ondersteund door patiënten- en cliëntenorganisaties en partijen uit het werkveld. Een afgegeven certificaat is drie jaar geldig en een tussentijdse toetsing is verplicht.