Youngster doorloopt weer met succes de tussentijdse HKZ-kwaliteitstoets

De kwaliteit van ons zorgaanbod is de afgelopen weken weer uitgebreid getoetst en beoordeeld vanuit het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Met een positief resultaat én een aantal prachtige complimenten in het accreditatierapport!

“Je weet als organisatie dat de zorg die je biedt kwalitatief goed is, toch zijn dit soort audits altijd weer spannend. Drie jaar geleden – slechts één jaar na de oprichting van Youngster – kregen we dit keurmerk voor het eerst uitgereikt en alle jaarlijks verplichte tussentijdse toetsen hebben we met succes doorlopen, ook nu weer. We weten als Youngster de kwaliteit van het zorgaanbod vast te houden en tillen het iedere keer weer naar een hoger niveau”, vertelt Diederik Bos, directeur bij Youngster.

Oog voor de passie van de medewerkers
“Extra mooi is dat in dit tussentijdse accreditatierapport oog is geweest voor de passie van onze medewerkers. De jeugdzorg is een complex domein, ook door wet- en regelgeving. Het keurmerk benadrukt hoe hard iedereen binnen Youngster werkt aan de allerbeste zorg aan jongeren die concrete hulp nodig hebben. Een absolute teamprestatie en daar zijn we trots op.”

Woonbehandelgroep Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Ook specifiek benoemd in het rapport zijn de doorontwikkelingen op de woonbehandelgroep in Beekbergen voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar met ASS-problematiek. In april 2021 opende deze ASS-locatie haar deuren om te voorzien in de enorme vraag naar deze specialistische zorg. Volgens het rapport zijn naast het team, ook de intuïtieve aanpak van de jeugdzorgprofessionals en de hond ondersteunde coaching van de organisatie DAVE Dog Assistant succesfactoren voor de zichtbare betrokkenheid bij de jongeren op deze locatie.  

Over het HKZ-keurmerk

Het HKZ-keurmerk is een branchespecifieke norm die laat zien dat de zorgorganisatie serieus werk maakt van de kwaliteit van de zorg en dat de organisatie voldoet aan de eisen die daaraan gesteld worden door cliënten, professionals en relevante stakeholders. Het keurmerk wordt ondersteund door patiënten- en cliëntenorganisaties en partijen uit het werkveld. Een afgegeven certificaat is drie jaar geldig en een tussentijdse toetsing is verplicht.