Mijlpaal voor senior woonbegeleider Jürgen Schuster

Een fantastische mijlpaal half juni voor collega Jürgen Schuster, senior woonbegeleider op onze ASS-locatie in Beekbergen. Het certificaat van de post-hbo-opleiding Autismecoach op zak en cum laude afgestudeerd! Nogmaals, van harte Jürgen.

Jürgen volgde het afgelopen jaar deze deeltijdopleiding aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en kon na iedere studiebijeenkomst het geleerde direct toepassen in de begeleiding van onze Youngsters in Beekbergen. Op deze woongroep wonen 12 kinderen (12-18 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)-problematiek zoals vastgesteld op basis van de DSM-5 en bijkomend ernstige psychosociale-, emotionele- en gedragsproblemen.

Verdieping en nieuwe inzichten
“Niets dan enthousiasme en dankbaarheid over wat de opleiding mij heeft gebracht. Ik heb mijn kennis kunnen verdiepen en nieuwe inzichten gekregen. Dit draagt zonder twijfel bij aan het nog beter begeleiden van de jongeren en kinderen op onze groep in hun persoonlijke ontwikkeling, vertelt Jürgen.

“Ik ben Youngster, en Diederik Bos en Elles Buiting in het bijzonder, ontzettend dankbaar voor de geboden kans. Bovendien was er alle ruimte om mijn werk op de ASS-locatie te combineren met de opleiding en dat heeft geleid tot dit fantastische resultaat.” Jürgen staat als jeugdzorgprofessional al meer dan tien jaar geregistreerd in Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en mag zich nu ook als autismecoach registeren.

Werken in de jeugdzorg
Al eerder vertelde Jürgen met een enorme bevlogenheid over werken in de jeugdzorg en wat werken bij Youngster voor hem zo bijzonder maakt. “Wij als collega’s maken samen onze organisatie en ik ben oprecht blij en trots dat ik onderdeel ben van Youngster.”