Gedoneerde modeltrein opgebouwd als onderdeel van dagbesteding

In het voorjaar kregen wij voor een van onze Youngsters een fantastische donatie van Modelspoorvrienden Noord-Nederland. De afgelopen maanden bouwde hij de modeltrein stapje voor stapje op. Voor deze klus was opperste concentratie nodig en dat was na het onderwijsdagprogramma soms best veel. Bij Youngster zeggen we altijd: het is niet belangrijk hoe snel je gaat, als je maar gaat. En zie hier, het is ‘m gelukt en het resultaat mag er zijn!

Onze Youngster is zo enthousiast geworden dat hij allerlei ideeën heeft voor het bouwen van het landschap op de treintafel en ook wil hij de treincollectie gaan uitbouwen. Een trots en blij koppie hier op de groep, mede dankzij de gulle gift van Modelspoorvrienden Noord-Nederland.

Verantwoordelijkheid nemen
Bij zijn intake had de jongen aangegeven gek te zijn van modeltreinen en daarmee aan de slag te willen voor de dagbesteding. Lytitia van Binsbergen, medewerker front-office bij Youngster, kwam in contact met Modelspoorvrienden Noord-Nederland en zij lieten de specifieke wens in vervulling gaan.

Het opbouwen en onderhouden van de modeltrein is onderdeel van het gestructureerde dagprogramma. Via hun dagbesteding leren Youngsters verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig taken uit te voeren en op te pakken. Het gaat om vaak om het aanleren van nieuwe dingen en oefenen; zo groeien ze elke dag een beetje meer.

Over de ASS-locatie
De Youngster groep in Beekbergen is specifiek gericht op kinderen (12-18 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en bijkomende (gedrags)problematiek. Op de woonlocatie in het Beekbergse bos vinden zij de rust die voor hun ontwikkelingsproces zo belangrijk is, net als het gestructureerde dagprogramma, met op gezette tijden onderwijs, dagbesteding en vrijetijd.

Doneren?
Ook uw maatschappelijk hart voor Youngster laten spreken? Graag! Voor onze jongeren (12-18 jaar) op de ASS-locatie in Beekbergen kunnen we materialen voor sport & spel gebruiken. Ook knutsel-, teken- en schildermaterialen, kook- en bakspullen zijn altijd heel erg welkom.

Meer informatie of vraag en aanbod bij elkaar brengen? Bel dan gerust naar 06 407 846 86 of mail info@youngsterzorg.nl.