Week van het vergeten kind – Laat kwetsbare kinderen niet barsten

Vorige week was het de Week van Het Vergeten Kind. Met #laatzenietbarsten werd een oproep gedaan aan gemeenten en aanbieders om de jeugdzorg zo te organiseren dat aandacht niet langer bijzaak, maar hoofdzaak is. 

Een oproep die aansluit bij ons dna. Het gaat erom dat onze Youngsters zich gehoord en gezien voelen en ervaren dat onze focus ligt op dat wat zij nodig hebben – niet op hun problemen of de rugzak die ze dragen.

Basisvertrouwen
Onze Youngsters hebben in hun jonge levens vaak al veel meegemaakt en zijn daardoor het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen (deels) kwijtgeraakt.

In de begeleiding zetten we in op het herstellen ervan en is de individuele hulpvraag leidend. Pas als er een veilig basisvertrouwen is, kunnen de Youngsters werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Kijken op individueel niveau
De vele regels en protocollen die voor de jeugdzorg gelden maken de begeleiding soms complex en begrenzend. Juist dan is het belangrijk dat je als organisatie anders durft te denken, blijft doorzetten én waarmaakt wat je zegt.

Laat kwetsbare kinderen niet barsten. Zeker niet, want onze Youngsters doen ertoe. Elke dag weer werken ze samen met ons zorgteam keihard om stap voor stap daar te komen waar ze willen: weer actief meedoen in de maatschappij en het thuisleven.

Intake bij Youngster

Voor meer informatie over ons aanmeld- en intakeproces kan je ons mailen aanmeldingen@youngsterzorg.nl of bel t. 06 40784686. Goed om te weten: op dit moment (februari 2024) is er voor beide locaties geen wachtlijst.