Vacature: Woonbegeleider woongroep Apeldoorn – vervuld

Ben jij als zorgzame, enthousiaste woonbegeleider de onmisbare schakel in ons zorgteam? Bij Youngster zoeken we altijd naar de beste oplossing voor onze jongeren. Hoe complex de zorgvraag ook is. Dit doen we met een klein, hecht team van zorgprofessionals die samen een veilig, warm maar ook stevig pedagogisch leefklimaat creëren op de woonlocatie (beschermd wonen) aan de Prins Willem-Alexanderlaan.

In ons fasehuis kunnen 35 jongeren (15-25 jaar) wonen. De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen de basisbenodigdheden die elke jongere nodig heeft.  Samen met je collega’s wil je eraan bijdragen dat jongeren en jongvolwassenen die bij ons in zorg zijn, het gevoel hebben dat ze ertoe doen en weer actief willen gaan deelnemen aan de maatschappij. De individuele hulpvraag en talenten zijn altijd het uitgangspunt van jouw professioneel handelen. 

Jouw werk

Je bent met je collega’s op de beschermd wonen groep verantwoordelijk voor de uitvoering van de persoonlijke behandelplannen en begeleidt jongeren met  multi-problematiek. Het begeleiden van deze jongeren is veelomvattend en uitdagend. Met je collega’s vorm je de spil van de dagelijkse routine en ondersteuning van onze jongeren. Je biedt directe begeleiding aan onze Youngsters en stemt hierbij optimaal af op de individuele hulpvragen en talenten.

Jouw krachten
Deze begeleiding vraagt om draagkracht, geduld, inlevingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden. Jij ziet de jongeren, jij hoort ze, jij weet wat ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen in de verschillende fases van hun leven. En dat is vaak meer dan structuur en duidelijkheid alleen. Met jouw frisse, positieve kijk op hoe de dingen wél kunnen, denk jij altijd in mogelijkheden en kansen – ook als het even tegenzit. Je werkt zoveel mogelijk met de jongeren toe naar zelfredzaamheid op allerlei leefgebieden zoals wonen, werk/dagbesteding, sociaal netwerk, financiën, persoonlijke verzorging etc.

Belangrijk is dat je weet te schakelen bij problemen, spanningen en crisissituaties. Je houdt het hoofd koel en kent je eigen grenzen goed. Met een flinke dosis creativiteit, doorzettingsvermogen en de nodige humor laat jij als geen ander onze Youngsters groeien en bloeien in wie ze zijn.

Planmatig, doelgericht en methodisch onderbouwd begeleiden kun jij dankzij jouw opleiding en werkervaring als de beste. Bovendien weet je dat binnen de jeugdzorg het uitzetten van vervolgacties en een goede rapportering een absolute must zijn.

Het is voor ons van extra toegevoegde waarde als jij je weg goed weet te vinden in de regio Apeldoorn en omstreken en kennis hebt van de sociale kaart.

Herken jij jezelf in bovenstaande en heb je een afgeronde MBO-4 opleiding in de Zorg én minimaal 3 jaar gewerkt in de (jeugd)zorg?

Dan slaan wij heel graag met jou de handen ineen en maken we zo snel mogelijk kennis met je!

Wat bieden wij?

  • Een betekenisvolle, verantwoordelijk functie voor 36 uur per week.
  • Volop de ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid in een groeiende en open organisatie waar geen dag hetzelfde is.
  • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Sociaal Werk met onder andere een individueel keuzebudget en loopbaanbudget.
  • Eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer.
  • Werken in een klein, hecht team waarin naast hard werken ook tijd is voor gezelligheid en ontspanning in de vorm van een team(buildings)uitje, de jaarlijkse zomerbarbecue of kerstborrel.
  • Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in de functie Woonbegeleider.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze te verlengen of om te zetten naar een vast contract.

Wil je bij Youngster aan slag?
Mail dan je CV en een motivatie waarom jij onze nieuwe collega moet worden naar vacature@youngsterzorg.nl.

We zouden het sollicitatiegesprek met jou zo snel mogelijk willen inplannen. De sluitingsdatum voor de sollicitatieprocedure is 30 september 2022.

Als zorgorganisatie zijn wij verplicht om onderzoek te doen naar het arbeidsverleden van jou als sollicitant (vergewisplicht). Bij indiensttreding is een geldige Verklaring Omtrent Gedrag noodzakelijk.

Heb je vragen over Youngster of de functie? Mail dan naar hr@youngsterzorg.nl.