Fijne feestdagen en een gezond en kansrijk 2023! 

De donkere dagen voor kerst zijn in aantocht. Hoog tijd om alle lichtpuntjes te bundelen, want 2022 was voor Youngster een jaar met mijlpalen en positieve ontwikkelingen.  

Centrale inkoop & volledige vergoeding Wlz
Zo kregen we toestemming van de zorgkantoren om toe te treden tot coöperatie Hesterhuizen. Reden voor gepaste trots, want nu we deel uitmaken van Hesterhuizen, wordt voor ons de zorg voor jongeren met een Wlz-indicatie centraal ingekocht. Bovendien vergoeden de zorgkantoren volledig ons zorgaanbod voor deze groep jongeren. Fantastisch nieuws. Het geeft op alle fronten en voor alle betrokkenen stabiliteit en dat maakt doorontwikkeling van onze ASS-locatie in Beekbergen definitief mogelijk.

Verlenging keurmerk
Een ander prachtig resultaat is de verlenging van het keurmerk Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ). Het levert opnieuw de (h)erkenning van de kwaliteit van onze zorg. Het is voor ons de beloning van elke dag weer de allerbeste zorg en begeleiding geven aan jongeren die concrete hulp nodig hebben, in Beekbergen en in Apeldoorn op onze beschermd wonen locatie.

Magie
In Beekbergen openden we in april the World of Youngsters: de gloednieuwe dagbestedingsruimte die inmiddels niet meer is weg te denken uit de dagelijkse routine van de kinderen. Het is een uitlaatklep en een magische plek waar zij hun fantasie helemaal kwijt kunnen met muziek, schilderen, theater, visagie, techniek, spellen, houtwerk en meer. Regelmatig delen we (met toestemming) prachtige creaties op onze social media kanalen. Niets missen? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Team ontwikkelt verder
Geweldig dat de teams op beide locaties – ondanks de krappe arbeidsmarkt en grote behoefte aan goed personeel – zijn versterkt. Nog meer collega’s met hart voor de jeugdzorg; van woonbegeleiders tot gezondheidszorgpsycholoog, van interne coach tot stagiaires die na hun stage bij ons in vaste dienst wilden komen.

Dankbaar
In 2022 hebben we weer constructieve samenwerkingen gerealiseerd en bestaande partnerships verstevigd met landelijke en regionale (keten)partners. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat zoveel partijen zich committeren aan onze missie: maatwerk voor iedere Youngster.  

Ook zonder onze medewerkers hadden we niet bereikt waar we nu staan. Hun inzet maakt onze organisatie. Onze dank is groot dat zij elke dag bij Youngster laten zien hoe waardevol werken in de jeugdzorg is.

Zeker dank aan alle jongeren en hun ouders/verzorgers voor jullie vertrouwen. Wees trots op de stappen die in het persoonlijke begeleidingstraject zijn gezet. Soms klein en soms veel verder dan voor mogelijk werd gehouden.

Vaste waarden, ook in 2023
Laten we samen uitkijken naar een nieuw jaar vol ontwikkelingen, met vanzelfsprekend als vaste waarden de persoonlijke aandacht, intensieve begeleiding, dagbesteding en sport voor onze Youngsters.

Iedereen fijne feestdagen en een gezond, kansrijk 2023!