Youngster zet belangrijke stap in verdere professionalisering en trekt Erwin Duits aan voor Raad van Advies

Youngster weet met haar unieke manier van aanpak het onderscheid te maken in de jeugdzorg in Apeldoorn en omstreken. Een duidelijke strategische koers en het vormgeven van maatwerk spelen hierbij een belangrijke rol.

Om de huidige positie verder te verstevigen binnen een markt die te kampen heeft met grote tekorten en waarin veel zorgaanbieders actief zijn, heeft Youngster onlangs een Raad van Advies geïnstalleerd waarin Erwin Duits plaatsneemt.

Duidelijke focus
Danny Bloemheuvel, Manager Zorg bij Youngster, ziet de komst van Erwin als een enorme aanwinst. “Wij kunnen putten uit een schat aan waardevolle informatie. Erwin is een kundig en betrokken sparringpartner en klankbord. Hij helpt ons met het verder uitstippelen van de koers en adviseert in welke piketpalen we daarbinnen als organisatie zouden moeten slaan.”

“We hebben als organisatie veel ideeën en contacten die we nu samen met Erwin gaan kaderen. We gaan samen een duidelijke focus aanbrengen in onze plannen, in de lobby naar ketenpartners en in de uitvoering, zodat we nog beter het verschil kunnen maken in de jeugdzorg die wij bieden.”

Strategische keuzes
Erwin Duits heeft jarenlange ervaring binnen de zorg. Hij is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorggroep Noorderboog in Meppel. Eerder werkte hij als directeur in de jeugdzorg en zorg voor verstandelijk gehandicapten en gaf hij onder andere leiding aan de Hoenderloo Groep, de Beele en andere jeugdonderdelen van zorginstelling Pluryn.

Erwin Duits: “Vanuit mijn passie voor de jeugdzorg ben ik blij een steentje bij te kunnen dragen aan de verdere professionalisering van een ambitieuze, jonge instelling als Youngster. De combinatie van zorg, begeleiding, wonen en sport maakt Youngster onderscheidend in de markt – hun blik op de markt en jeugdzorg spreekt mij erg aan. Daarom investeer en deel ik mijn kennis en visie graag om hen te helpen bij het maken van de juiste strategische keuzes voor nu en in de toekomst.”