Fijne feestdagen! Een terugblik op 2021: altijd kijken naar wat wel kan

Als jeugdzorgorganisatie houdt Youngster de blik graag vooruit, bij alles wat we doen. Ook in een jaar dat opnieuw werd overschaduwd door corona. Kijken naar wat wel kan, was ook in 2021 ons motto. En dit bracht ons veel nieuwe initiatieven en mooie ontwikkelingen.

Het absolute hoogtepunt in 2021 was de opening van onze ASS-woonbehandelgroep in Beekbergen. Een veilig en warm huis voor 12 kinderen met een autisme spectrum stoornis op een prachtige locatie in de bossen. We zien een ongekende bevlogenheid bij het zorgteam om de kinderen te bieden wat zij nodig hebben en grote dankbaarheid bij ouders die voor hun kind een thuis vinden bij Youngster.

Ons team is uitgebreid met nieuwe, enthousiaste collega’s en stagiaires die als geen ander onze jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging weten te krijgen. Een speciaal welkom ook voor onze therapiehond Dave. De sessies die we met hem zijn gestart blijken van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van onze ASS Youngsters.

Het netwerk van ketenpartners groeide door en het veld wist ons zorgaanbod en onze beschermd wonen locaties het afgelopen jaar goed te vinden. Bestaande samenwerkingen zijn verstevigd en we gingen ook nieuwe aan. Bijzonder was de betrokkenheid van plaatselijke ondernemers die ons ondanks hun eigen coronaleed meubels en diensten schonken. Het was hartverwarmend.

En dan waar alles om draait: onze Youngsters in Apeldoorn en Beekbergen. De toppers die elke dag hard werken aan persoonlijke doelen en groei. Aan de volgende stap in hun begeleidingstraject richting meer zelfstandigheid. In Apeldoorn vlogen weer enkele ‘Youngsters uit. Altijd een bijzonder moment, zeker als ze ervoor kiezen vervolgstappen te zetten op onze nieuwe doorstroomlocatie FSG Campus in Apeldoorn en zo toch nog een beetje onder onze vleugels blijven.

Wij kijken uit naar een nieuw jaar waarin persoonlijke aandacht, intensieve begeleiding, dagbesteding en sport onveranderd de basis vormen voor de zorg aan onze Youngsters. Namens het hele team wensen wij iedereen fijne feestdagen en een goed, positief 2022. Blijf volhouden en naar elkaar omkijken, en bovenal: blijf gezond.